Владимир Зографски се класира 22-и във финала в ски скоковете на нормалната шанца на олимпийските игри. Българинът събра 245.3 точки в двата кръга, оставайки на три точки от влизане в Топ 20.

Зографски не успя да повтори класирането си от Пьонгчанг преди четири години, когато записа рекорден резултат за българските ски скокове - 14-о място.

В първия си скок българският състезател постигна 99 метра. Това му отреди 126.7 точки и 24-о място, класирайки го за финалния кръг. В него Зографски скочи 97 метра и получи 118.6 точки.

Олимпийската титла спечели Рьойо Кобаяши, който беше с класа над останалите. Той донесе първа титла на Япония в Пекин, както и първа такава на страната на малка шанца от 50 години. Зад Кобаяши остана австриецът Мануел Фетнер, а бронзовото отличие спечели Давид Кобацки от Полша.

За Зографски участието в Пекин е трето на олимпийски игри. В Сочи през 2014 г. българинът отпадна в квалификацията на нормалната шанца и беше 47-и на голяма. Преди четири години в Пьонгчанг Зографски завърши 14-и на нормалната шанца и 35-и на голямата.

Състезанията на голямата шанца в Пекин започват на 11 февруари, когато е квалификацията.

Дневник