Владимир Зографски се класира на 38-ото място във финала в ски скоковете на голяма шанца на олимпийските игри. Българинът направи скок от 125 метра, който не се оказа достатъчен за влизане сред най-добрите 30, попаднали във финалния кръг.

Зографски събра 112.5 точки, докато 30-ката беше затворена на границата от 120.4 точки. Българинът имаше проблеми в скоростта, която беше втората най-ниска от всички участващи, а това не му позволи да направи и по-дълъг скок.

"Като резултат не съм доволен, но реално погледнато скокът ми беше хубав, свърших си работата, бих казал. За съжаление огромното изоставане в скоростта остана, просто при това положение няма шансове. Не успяхме да го решим този проблем. Хората дори ме подиграват, че изоставането ми е катастрофално и все едно стартирам от 4 позиции по-надолу. Не знам. Опитахме, но нищо не се получи", каза Зографски след надпреварата, цитиран от БТА.

Класирането не е най-доброто за Зографски на олимпийски игри. В Пьонгчанг през 2018 г. той беше 35-ти на голямата шанца, докато в Сочи 2014 в дебюта си бешем на 47-ото място.

Българинът не успя да повтори класирането си от нормалната шанца в Пекин, където завърши 22-ри.

"Като цяло имах сериозни шансове на малката шанца, но не успях да направя два добри скока там. Въпреки това, 22-и резултат е солидно представяне. На голямата шанца се видя, че с това изоставане просто нямаме никакви шансове. Не успяхме да отстраним проблема и така приключва моето участие", обобщи българинът.

Дневник