"Левски" победи "Пирин" с 3:1 в предпоследната си приятелска срещи преди началото на пролетния дял в шампионата. Сините се наложиха с две попадения на Билал Бари и едно на Димитър Костадинов, докато точен за тима от Благоевград беше Антон Карачанаков.

Бари откри в осмата минута, като това беше и единственият гол преди паузата.

След почивката Карачанаков се разписа за "Пирин" и отправи провокация към трибуните на стадион "Георги Аспарухов". Футболистът, играл в ЦСКА, реши да се зарадва пред сектор А и Б, а това доведе до нахлуване на публика на терена и спиране на двубоя за кратко.

Самият Карачанаков се прибра в съблекалнята и срещата продължи.

В 50-ата минута Костадинов отново изведе сините напред, а крайният резултат оформи Бари в 89-ата минута. Попадението му дойде след много груба грешка в защитата на "Пирин".

"Не съм доволен от темпото, с което играхме. Има още много неща, които трябва да се подобрят. Дали сме готови или не за първенството, няма значение - трябва да сме готови", каза след двубоя Станимир Стоилов.

През седмицата сините ще играят с "Царско село", а на 19 февруари отборът гостува на "Локомотив" (Пловдив) в среща от първия пролетен кръг.

Дневник