Разделени от само две точки на върха в Първа лига "Лудогорец" и ЦСКА дават начало на футболната пролет в България. Двата тима, които спорят за шампионската титла, ще изиграят отложени мачове от есенния полусезон, седмица преди подновяването на първенството.

От 14.15 часа десеткратният шампион гостува на "Арда" в Кърджали. Близо два часа по-късно червените се изправят срещу "Локомотив" (София) на Националния стадион "Васил Левски".

От загубата от ЦСКА през декември "Лудогорец" претърпя големи промени. Шампионите назначиха словенеца Анте Шимунджа и освен това привлякоха петима нови играчи: Спас Делев, Рик Джонатан, Жан Карничник, Симон Слуга и Матиас Тисера. Отборът от Разград продаде и някои от футболистите си.

"Може би борбата за титлата ще продължи до самия край. ЦСКА има силен отбор и ние ги уважаваме. Те не са щастливи от факта, че изостават спрямо нас, което означава, че ние трябва да бъдем концентрирани във всеки един двубой", каза Шимунджа преди подновяването на шампионата.

Бурно през зимата беше и на "Българска армия", където имаше по-малка активност на трансферния пазар. Червените привлякоха само двама нови Маурисио Гарсес и Браян Морено, но в началото на февруари получиха забрана за картотекиране на футболисти заради задължения към бивш играч. Това доведе до кампания за дарения от фенове.

Преди подновяването на първенството треньорът Стойчо Младенов изрази готовността на отбора да се бори за първата позиция. Също така наставникът на червените заподозря заговор срещу ЦСКА.

Дневник