ЦСКА допусна грешка в борбата за титлата с Лудогорец. "Червените" стигнаха само до 1:1 срещу Локо Сф на ст. "Васил Левски" в отложен мач от четвъртия кръг на първенството. Тимът на Стойчо Младенов дори можеше да загуби, но "червено-черните" пропиляха няколко златни шанса за втори гол.

 

Преди старта на срещата двата отбора почетоха паметта на легендата Трифон Иванов, който напусна този свят преди шест години.

Локомотив започна по-активно мача и четвърт час след началото поведе в резултата. Октавио намери Симеон Славчев, който се бе вклинил между централните бранители на ЦСКА и прехвърли Густаво Бусато за 1:0.

ЦСКА отговори с изстрел на Георги Йомов над вратата. В 20-ата минута прошка нямаше. Крилото на "червените" бе изведен от Юга и хитро прехвърли излезлия да го пресрещне вратар на Локо Александър Любенов - 1:1.

Десетина преди края на първата част Йомов проби в наказателното поле и шутира с левия крак, но право в ръцете на вратаря. В 44-ата Жорди Кайседо опита техничен удар от границата на наказателното поле, но без успех. В ответната атака Локомотив изпусна брилянтна възможност след грешка на Амос Юга. Октавио стреля по земя, топката обаче излезе в аут.

В началото на втората част Любенов извади в корнер силен шут на Йомов. Последваха силни минути и тяколко много добри положения за Локомотив. В 55-ата минута Пинсон стреля над напречната греда. Десет след това отново Пинсон пропусна. В 70-ата Славчев засече с глава центриране на Александров. Бусато се намеси, а топката се отклони в дясната греда и се върна в ръцете му.

Пет минути преди края Селсо Рапосо от Лотомотив беше изгонен. И това обаче не помогна на "червените", които изостават на четири точки от Лудогорец. /БГНЕС