Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) проведе заседание, след което липсваше традиционната пресконференция. Решенията бяха представени в сайта на БФС.

Заседанието се проведе малко повече от месец преди конгреса на футболния съюз на 18 март. От пресслужбата на БФС заявиха пред "Дневник", че темата не е била коментирана.

В официалното съобщение се казва, че са приети промени в правилника за футболното съдийство. Назначени са двама заместници на новия председател на съдийската комисия Виктор Кашай - това са досегашният председател на комисията Костадин Гергинов и асистентът на Кашай - Георги Ринг.

Пред членовете на изпълнителния комитет е представен доклад за промени във финансовия правилник, според които отпадат таксите за картотекиране на футболисти в аматьорския футбол, както и в първенствата за жени, девойки, плажен футбол и футзал. Присъстващите са били запознати с електронната система, чрез която ще се осъществява картотекирането в аматьорския футбол.

В сградата на БФС е бил и президентът на "Славия" Венцислав Стефанов, който обаче вече не е член на изпълнителния комитет. От футболния съюз не уточняват присъствал ли е той на заседанието и ако да - защо.

В сайта си БФС допълва, че президентът на ФИФА Джани Инфантино и президентът на УЕФА Александър Чеферин са изпратили поздрави по случай 59-ия рожден ден на Борислав Михайлов.

Дневник