Дисциплинарната комисия към Международната футболна федерация (ФИФА) наложи сурови глоби на Бразилия и Аржентина заради прекратения мач между двата национални отбора от септември 2021 г. Дербито на Южна Америка в световните квалификации беше прекратено от здравните власти в Сао Пауло, които нахлуха на терена на стадиона на "Коринтианс".

Това стана в разгара на вълната от COVID-19 и ограничения за пътувания. След срещата на 5 септември се разбра, че четирима аржентински национали са дали фалшиви данни, че в рамките на 14 дни не са били в държава от червения списък по това време.

ФИФА заключи, че двубоят трябва да се изиграе на нова дата и място.

Двете футболни федерации са глобени с общо 750 хиляди швейцарски франка (716 хил. евро). Бразилия трябва да плати 500 хиляди за нарушения, свързани с реда и сигурността, както и още 50 хиляди франка за прекратяването на двубоя. Федерацията на Аржентина е глобена с 200 хиляди франка за неизпълнение на задълженията си по отношение на реда и сигурността, подготовката и участието в мача.

Играчите, подали грешна информация - Кристиан Ромеро, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Емилиано Мартинес, са наказани за по две срещи.

Дневник