С гол в последните секунди на Килиан Мбапе ПСЖ успя да победи "Реал" (Мадрид) с 1:0 в дербито от осминафиналите в Шампионската лига. Двубоят, който откри елиминациите в турнира се игра на високи обороти и в голяма степен мина под диктовката на домакините.

На своя "Парк де пренс" футболистите на Маурисио Почетино съсздадоха повече от дузина шансове пред вратата на "Реал", но въпреки това бяха на път да завършат без попадение.

ПСЖ показа разнообразна игра и постоянно притискаше гостите, но не успяваше да вкара. Преди почивката Тибо Куртоа спря Килиан Мбпае.

След паузата отново белгийският вратар имаше ключова намеса, когато пак Мбапе стреля по тревата.

Най-чистият шанс беше за Лионел Меси, който пропусна дузпа в 61-ата минута. Ударът от бялата точка на аржентинеца беше спасен от Тибо Куртоа. Това не позволи на Меси да вкара първия си гол срещу "Реал" от 2018 г.


Освен това за пръв път в кариерата си Меси не успя да отбележи дузпа срещу белите.

Когато всичко отиваше към нулево равенство Мбапе размина двама бранители в бяло и с удар по диагонала донесе успеха на своя тим.

"Реал" не отправи нито един точен удар за 90 минути и действаше предпазливо.

В другата среща от програмата "Манчестър сити" разгроми "Спортинг" (Лисабон) с 5:0 като гост. Отборът на Хосеп Гуардиола си осигури участие в четвъртфиналите още преди преванша, като не даде никакви шансове на "лъвовете".

Рияд Марез вкара в 7-ата минута, а след това се разписаха Бернардо Силва (17 и 44), както и Фил Фоудън в 32-ата. След паузата "Сити" отбеляза само един гол, дело на Рахим Стърлинг.

Дневник