"Ливърпул" постигна важна победа в Шампионската лига, надигравайки "Интер" с 2:0 като гост в първи осминафинален сблъсък. Въпреки че не направиха най-добрия си мач червените успяха да отбележат два гола, а с това да вземат и ключово предимство срещу шампиона на Италия.

Двете попадения паднаха в рамките на осем минути. Роберто Фирмино откри в 75-ата, а Мохамед Салах удвои в 83-ата минута.

Двубоят на "Сан Сиро" беше по-скоро тактически, като имаше здрава битка и надлъгване между треньорите Симоне Индзаги и Юрген Клоп. До почивката двата отбора не успяха да отправят точни удари, въпреки че "Интер" изглеждаше опасен в предни позиции.

След паузата Клоп направи промени и те увеличиха агресията на червените. Фирмино вкара с глава след центриране от корнер, като изпревари бранител на близката греда.

Седем минути преди края на двубоя се разписа и Салах. Египетският нападател се възползва от грешка в отбраната на "нерадзурите" и вкара с плътен шут по тревата.

В другата среща за вечерта изненадващо "Байерн" (Мюнхен) не успя да победи "Залцбург" като гост. Двубоят на "Ред бул арена" завърши 1:1.

Баварците, които бяха без някои ключови играчи, срещнаха големи трудности. Още в 21-ата минута домакините откриха след гол на Жуниор Адаму. Нападателят вкара само девет минути след появата си от скамейката заради контузия на Окафор. Адаму изненада защитата в червено, за да изведе австрийците напред.

До почивката "Байерн" доминираше, но не успя да вкара гол и това направи втората част нервна. В нея "Залцбург" заложи на контраатаки и при една такава в 80-ата минута домакините изпуснаха отличен шанс за втори гол, като Свен Улрайх спаси.

В последната минута на редовното време Кингсли Коман отбеляза и спаси баварците от загуба.

Дневник