Микаела Шифрин не завърши в комбинацията от алпийските ски на олимпийските игри в Пекин и затвърди неубедителното си представяне. Американската звезда отпадна в слалома, въпреки че беше считана за фаворит за титлата или поне за медал.

Отпадането е трето за Шифрин след тези в слалома и гигантския слалом по-рано на игрите.

Американката беше пета след спускането с отлична изходна позиция за слалома и достатъчно голям аванс пред останалите фаворитки. Още в горната част на пистата обаче трикратната носителка на Големия кристален глобус допусна грешка и падна.

"Знам, че всички се интересуват какво се случи, аз също си задавам този въпрос, но за момента не мога да дам отговор какво се обърка. Особено за днес. В предишните стартове мисля, че просто прегорях, но днес бях много по-спокойна. Не исках да карам консервативно просто, за да стигна до финала и не го направих", каза Шифрин след състезанието.

Американката обясни, че не става въпрос за напрежение, тъй като такова има върху нея в цялата ѝ кариера.

"В момента се чувствам повече като тежест за отбора, но поне завърших в два старта", добави скиорката с чувство за хумор.

Шифрин остава без медал на игрите в Пекин, като най-доброто ѝ класиране е деветото място в супергигантския слалом. Тя записа и 18-та позиция в алпийското спускане. Преди четири години в Пьонгчанг американката беше втора в комбинацията, а в кариерата си тя има два златни медала.

Титлата в Пекин спечели Мишел Гизин, която дублира златния си медал от Пьонгчанг 2018. Швейцарката беше 12-та в спускането, но направи силен манш в слалома, за да излезе начело. Втора се нареди друга представителка на Швейцария - Уенди Холденер, изостанала на 1.05 секунди.

Бронз за Италия спечели Федерика Бриньоне.

С титлата в комбинацията Швейцария затвърди доминацията си в алпийските ски на игрите в Пекин. Швейцарският отбор спечели пет титли - Корин Сутер и Беат Фойц триумфираха в спусканията, Лара Гут-Берами взе златото в супергигантския слалом, а Марко Одермат победи в гигантския слалом.

При дамите Швейцария завършва с медали във всяка дисциплина, общо седем. Освен титлите в спускането, супер-Г и комбинацията Гизин взе бронз в супергигантския слалом, Гут-Берами беше трета в гигантския слалом, а Холденер също спечели бронз в слалома.

До края на олимпийските игри в алпийските ски остава да се проведе единствено отборният старт, който е на 19 февруари.

Дневник