Състезателят в алпийските ски Алберт Попов изрази удовлетворение от представянето си на олимпийските игри в Пекин. Българинът записа много силно класиране, като стана девети в слалома и 17-и в гигантския слалом.

"Много сме доволни и щастливи, като го преспахме, оценяваме резултата. Имаше и малко яд, въпреки всичко целият екип сме много доволни. Радвам се, че показвам стабилност и си позволявам да атакувам така, както искам", каза Попов при връщането си в София. Той посочи, че пистата на Пекин 2022 е била "доста специфична, равна, накрая имаше доста стръмно". "Най-трудното на тази олимпиада беше теренът, видяхме, че и Шифрин не успя да се справи."

"Гледат ни като конкуретноспособни, те (силните държави) все са свикнали да са на върха. Когато дойдат малки отбори, разбира се, го виждат, осъзнават, че нашите постижения понякога са по-големи и от техните. Имаме по-малки състави, школите на големите нации имат хиляди деца, излизат пет, които са страхотни таланти, и други десет, които чакат тяхното време да дойде. С Камен (Златков) сме минали дълъг път, мисля, че ни трябва още малко увереност и като цяло ще стане."

Дневник