Рискът "Левски" да не получи лиценз за следващия сезон е малък, но все пак съществува. Това обяви представител на основния спонсор на сините "Палмс бет" Лъчезар Петров.

"Иска ми се да кажа, че няма никакви основания, но предвид натрупаните задължения такава вероятност винаги има. Но смея да твърдя, че активната работа на ръководството по всяко едно направление, всяко едно задължение, рискът от неполучаването на лиценз го има, но е малък", коментира Петров в студио "Дерби".

Преди Нова година изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков обяви, че сините се нуждаят спешно от 1 милион лева, а след това сумата се увеличи. "Левски" има проблеми със задължения към бивши играчи, както и предишния наставник Петър Хубчев.

За изплащане на част от задълженията клубът започна и нова инициатива "Левски е вечен". Нейната цел е събиране на поне 150 хиляди лева месечно от дарения.

"Не искам да прозвучи и политически, да се оправдавам какво заварихме и в каква ситуация дойдохме, но то е факт. Дали ще го кажа или не, задълженията са там, те са направени. Важното е активно да работим финансовата ситуация да се подобрява и да се работи активно за погасяване и обслужване на вече натрупаните задължения", каза още Петров.

Дневник