Новак Джокович се завърна в игра с бърза победа след повече от два месеца извън корта. Водачът в световната ранглиста се наложи с 6:3, 6:3 срещу Лоренцо Музети в Дубай.

Това е първият мач на сърбина от победата му срещу Марин Чилич за купа "Дейвис" в началото на декември 2021 г.

Джокович искаше да участва в Australian Open, където трябваше да защитава титлата си, но не беше допуснат, тъй като не е ваксиниран срещу коронавируса. Преди дни той обясни, че е готов да плати цената за решението си да не се ваксинира, дори това да му коства правото на участие в турнири от календара на ATP.

"Постигнах победа в два сета, така че, разбира се, съм доволен от тениса си. Особено след като не съм играл два месеца и половина", заяви Джокович.

"Имаше моменти, в които играх отлично. Имаше и моменти, в които направих няколко последователни непредизвикани грешки. Но е нормално това да се очаква в първия ми мач след прекъсване", добави сърбинът.

В първия сет Джокович проби за 3:1, а веднага след това защити пробива, въпреки че изоставаше с 0:40. Впоследствие той беше убедителен. С още два пробива във втория сет петкратният шампион в надпреварата заслужи успеха.

Следващият му съперник ще е победителят от мача между Карен Хачанов и Алекс де Минор. Джокович трябва да стигне възможно най-напред в надпреварата в опит да запази първото си място в световната ранглиста, към което се е устремил Даниил Медведев.

Дневник