Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) официално потвърди забраната на ЦСКА-София да картотекира нови футболисти. Това е втора подобна санкция, която влиза в сила за червените от началото на годината заради решение на Спортния арбитражен съд в Лозана.

Забраната е заради финансови задължения към бившия футболист на червените Серджо Филипе Диас Рибейро - Сержиньо, както и към мениджъра Франциско Морено Руано. Забраната е влязла в сила от 18 февруари, като е в сила до следващо решение на ФИФА.

Сержиньо игра в ЦСКА-София през сезон 2012-13, като в 23 мача вкара пет гола. Той премина при червените от "Локомотив" (Пловдив).

Първата санцкия на ЦСКА-София беше наложена за задължения към Юнес Бенжелюн, също преди това играл в "Локомотив". След загубеното дело срещу Бенжелюн фенове на ЦСКА събраха пари чрез дарителска кампания, за да изчистят задълженията.

Преди дни адвокатът на клуба Станислав Трендафилов заяви пред "Дневник", че затруднения може да има защото едното от делата е свързано с бившия играч Бернардо Тенгариня, който е починал през октомври 2021 г. Въпреки това той е уверен, че ръководството на клуба ще следва думата си и ще направи така, че казусът да бъде решен.