Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че спортът се нуждае от непредубедени стюарди, които да вземат решенията в състезанията. Британецът говори за непостоянството в някои отсъждания през сезон 2021.

Пилотът на "Мерцедес" за втори път повдига темата за ръководенето на Формула 1. Преди седмица той приветства смяната на състезателния директор Майкъл Маси и обяви, че е "бил изгубил вяра във Формула 1".

"Трябват ни непредубедени стюарди. Пилотите, някои от тях са близки приятели с определени хора, някои пътуват с определени хора и съответно гледат по друг начин на тях. Според мен ни трябват хора, които не са предубедени, трябва да взимат решенията", коментира Хамилтън в началото на предсезонните тестове.

Британският пилот изрази желание да вижда и повече жени сред стюардите.

Предсезонните тестове стартираха в Барселона на пистата "Каталуня". В първия ден най-бърза обиколка завъртя Ландо Норис с "Макларън" - 1:19.568 мин. Британецът беше единственият, който слезе под 1:20 за обиколка. Той завъртя общо 103 тура, като единствен караше за "Макларън" в първия ден от изпитанията.

Зад Норис се наредиха пилотите на "Ферари" Шарл Льоклер (1:20.165) и Карлос Сайнц (1:20.416). Четвърти и пети останаха Джордж Ръсел и Хамилтън от "Мерцедес".

Световният шампион Макс Верстапен завърши девети като имаше едно излизане от пистата. Той завъртя общо 147 обиколки, най-много от всички пилоти.

Дневник