Атлетико" (Мадрид) и "Манчестър юнайтед" не се победиха в първи осминафинален двубой в Шампионската лига, завършвайки 1:1. Двубоят на "Уанда метрополитано" беше много напрегнат, с нерви, но и по-чисти положения за домакините.

Тимът на Диего Симеоне направи един от добрите си мачове в последно време и вкара красив гол чрез Жоао Феликс още в седмата минута. Освен попадението "дюшекчиите" удариха и две греди.

За "Юнайтед" се разписа резервата Антъни Еланга, който беше точен в 80-ата минута.

Реваншът между двата тима е след три седмици на "Олд трафорд".

"Атлетико" започна добре, действаше много нахъсано и притисна гостите от първите минути. В действията на "червените дяволи" си личеше припряност и "дюшекчиите" се възползваха. В седмицата минута Ренан Лоди центрира остро отляво, а Феликс засече с летящ плонж. В ситуацията Давид де Хеа изгледа безпомощно топката.


Добрите действия на домакините продължиха до края на първата част, когато след рикошет в бранител на "Юнайтед" топката се отби в гредата.

През втората част "Юнайтед" опита да изнесе играта в предни позиции, имаше по-траен контрол, но трудно стигаше до чисти положения. В 80-ата минута с първия си точен удар "червените дяволи" все пак отбелязаха гол. Антъни Еланга, който се беше появил само пет минути по-рано наказа грешка в защитата на домакините и с прецизен удар по диагонала вкара - 1:1.

В заключителните минути "Атлетико" удари още една греда този път след изстрел на Антоан Гризман.

Другият мач от програмата между "Бенфика" и "Аякс" също завърши наравно - 2:2. Гостите от Амстердам два пъти повеждаха, но не успяха да спечелят. Душан Тадич откри в 18-ата минута, но само осем по-късно Себастиан Алер си вкара автогол.

Централният нападател на "Аякс" се реваншира и в 29-ата минута вкара във вратата на "орлите" от Лисабон.

През втората част Роман Яремчук беше точен за "Бенфика" за крайния резултат.

Дневник