УЕФА отне от Русия финала в Шампионската лига. По програма големият мач, в който се определя победителят в турнира, трябваше да е на 28 май в Санкт Петербург.

Вместо това двубоят ще се проведе на "Стад дьо Франс" в Париж.

Решението идва ден след началото на военните действия в Украйна. То е взето след извънредно заседание на изпълнителния комитет на организацията, която беше под силен натиск да премести мача от Русия.

Така за трета поредна година УЕФА сменя в хода на сезона мястото на финала. В предните два случая причината беше пандемията.

Освен това УЕФА обяви, че "до второ нареждане" украинските и руските национални и клубни отбори ще играят домакинските си мачове на неутрални стадиони.

"Спартак" (Москва) продължава участието си в Лига Европа, а след месец националният отбор на Русия има важно участие в плейофите за световното. Футболната федерация на Украйна вече призова УЕФА и ФИФА да извадят всички руски отбори от международните турнири.

Полша, Чехия и Швеция, които са в плейофната схема заедно с Русия, обявиха, че отказват да пътуват до Москва за двубоите.

Дневник