Григор Димитров не успя да преодолее първия си съперник и отпадна рано от "Мастърс" турнира в Маями. В среща от втория кръг българинът загуби от представителя на САЩ Макензи Макдоналд в два сета - 1:6, 4:6.

Българският тенисист, който стартира директно от втори кръг, не беше на ниво и нямаше отговор на играта на 54-тия в световната ранглиста. Двубоят продължи само 73 минути.

Срещата беше втора между Димитров и Макдоналд, които играха през 2018 г. на Australian Open, когато българинът спечели в пет сета.

С ранното си отпадане Димитров пропусна шанс да играе с втория в схемата на турнира Александър Зверев. На предишния "Мастърс" в Индиън Уелс българинът стигна до четвъртфиналите.

В първия сет Макдоналд бързо поведе с 3:0 преди Димитров да спре серията му със сервис гейм на нула. Последваха още три гейма за американеца, който затвори сета с ефективна игра. Във втората част резултатът се движеше гейм за гейм, като решителният пробив дойде в деветия, с който Макдоналд поведе 5:4. Веднага след това американецът взе подаването си, с което приключи и срещата.

Дневник