Треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо показа рядко срещано лице, като се разплака след спечелването на Лигата на конференциите. Отборът му стана първият победител в надпреварата след успеха с 1:0 срещу "Фейенорд" в Тирана.

За Специалния това беше пети европейски финал и пета купа. Преди това той спечели Шампионската лига и Лига Европа. Португалецът е вторият треньор след Джовани Трапатони, спечелил европейска купа в три различни десетилетия, пише "Ройтерс".

"Извън спечелването на Лига Европа с "Манчестър юнайтед", да спечеля с "Порто", "Интер" и "Рома" е много, много, много специално. Едно е да спечелиш, когато всички очакват, но е доста различно, когато усещането е за безсмъртие", каза Моуриньо.

"Това остава в историята на "Рома", но и в моята. Казаха ми, че само аз, сър Алекс (Фъргюсън) и Джовани Трапатони сме печелили трофеи в три различни десетилетия. Това ме кара да се чувствам малко възрастен, но е хубаво за кариерата ми", добави португалецът.

Моуриньо няма намерение да търси друго предизвикателство. "Оставам, няма съмнение в това. Дори да се появят слухове, искам да остана в "Рома". Трябва да разберем какво искат да постигнат нашите собственици следващия сезон, защото това е история, но можем да изградим силен проект".

Треньорът на "вълците" каза, че се чувства привърженик на "Рома", но също така и на "Порто", "Челси", "Реал" (Мадрид). "Принадлежа на тези клубове, защото сме имали толкова много мигове заедно", добави Моуриньо.

Дневник