"Левски" съобщи, че е получил лиценз за европейските клубни турнири. Сините заслужиха право на участие в Лигата на конференциите след спечелването на Купата на България.

Клубът минава през предизвикателни времена, като до пролетта хора от ръководството няколко пъти изразяваха притеснения за получаването на лиценз. След това изпълнителният директор Ивайло Ивков доби увереност, че картината се променя, като посочи, че клубът покрива изискванията за лиценза.

"Финансово се изчистиха много задължения към клубове и играчи и нещата отиват към крайната си точка, което говори добре за работата на всички в клуба. Изчистихме голяма част от задълженията, остават дребни задължения", каза треньорът Станимир Стоилов в сряда и добави, че скоро "Левски" ще започне да обслужва дължимото и към Националната агенция за приходите (НАП).

"С писмо от 08.06.2022 г. подписано от генералния секретар на Европейската футболна федерация Теодорис Теодоридис, УЕФА уведомява "ПФК Левски", че клубът е покрил всички критерии за участие в турнира UEFA Europa Conference League и получава лиценз за сезон 2022/2023 на надпреварата", гласи краткото съобщение в сайта на сините.

Жребият за квалификациите в Лигата на конфедерациите е в сряда в 15.00 часа.

Дневник