Националният отбор на Германия победи Италия с 5:2 в Лигата на нациите и удължи серията си без поражение на 13 двубоя. Тимът, воден от Ханс-Дитер Флик, спечели в интересен мач, като до последния четвърт час водеше с пет гола.

Йошуа Кимих и Илкай Гюндоган бяха точни до почивката, а през втората част се разписаха Томас Мюлер (51') и Тимо Вернер (68' и 69').

В края на срещата Италия върна два гола чрез тийнейджъра Вилфид Нгонто в 78-ата и Алесандро Бастони в четвъртата минута на добавеното време.

Италианският отбор получава пет или повече гола във вратата си за пръв път от 1957 г. Това е втори двубой в рамките на един месец, в който тимът губи с три гола разлика. В началото на юни Италия отстъпи с 0:3 срещу Аржентина.

С шест точки след четири мача Германия е на второ място в група А3 от Лигата на нациите. Италия е с пет точки и заема трето място.

В другата среща в групата резултатът беше още по-изненадващ, след като Унгария разгроми Англия с 4:0 като гост. Двубоят се игра на "Молиню" в Уулвърхемптън, а за 90 минути английските национали отправиха само два точни удара.

С пет изстрела към вратата Унгария вкара четири гола. Роланд Салай откри в 16-ата минута, след което се разписа и в 70-ата. Золт Наги беше точен в 80-ата, а Даниел Газдаг оформи крайния резултат в 89-ата минута.

Англия завърши и с 10 души след червен картон на Джон Стоунс.

"Това е кошмарна нощ за нас, не знам какво да кажа. Не сме губили много мачове, а когато се случва с такъв резултат е още по-тежко", каза кратко селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

Тимът получава четири гола за пръв път от 2010 г., когато загуби с 1:4 от Германия. Това е най-тежката загуба на англичаните от 1958 г., когато губят с 0:5 от Югославия.

Поражението е и най-голямото в домакински двубой за "Трите лъва" от 94 години насам. През 1928 г. Англия губи с 1:5 от Шотландия.

Дневник