Австралия остава в календара на Формула 1 до 2035 г. Това обяви организацията, представяйки удължения договор между двете страни. Той е 10-годишно удължаване на настоящото споразумение, което изтичаше през 2025 г.

По този начин Гран при на Австралия подписва най-дългият договор от настоящите домакини на кръгове от шампионата.

Състезанието остава на пистата "Албърт парк" в Мелбърн, където се провежда от 1996 г. От 1985 г., когато Австралия влезе във Формула 1, надпреварата беше на трасето в Аделаида.

През 2022 г. Гран при на Австралия постави рекорд по посещаемост, като общо 419 хиляди души присъстваха на целия състезателен уикенд. Това се превърна и в най-посетеното спортно събитие в австралийската история.

"През тази година Австралия за пореден път доказа важността си за Формула 1. Видяхме огромни тълпи от хора, което може само да ни радва. Гран при на Австралия винаги е било едно от любимите състезания на феновете", каза шефът на Формула 1 Стефано Доменикали.

Настоящият сезон във Формула 1 вече проведе осем от 22-та си кръга. Лидер е Макс Верстапен, а през уикенда предстои деветият кръг в шампионата - Гран при на Канада.

Дневник