Бившият треньор на "Левски" Петър Хубчев обяви, че е работил без заплата в продължение на пет месеца, но е замълчал по темата. В интервю настоящият треньор на "Берое" за пръв път наруши мълчанието си по темата за сините, с които се раздели преди две години.

След това се стигна до съдебни спорове между двете страни заради неизплатени заплати.

"Живея с ясната мисъл, че това е много важна тема за много хора. Ясно е, че трябва да има отговор на въпросите. За да коментирам, до мен трябва да има и човек от отсрещната страна. Иначе няма да стигнем до никъде", каза Хубчев в предаването "Код спорт" по "Ринг".

"Аз си защитавам моята правда и никой в света не може да ме убеди, че съм сбъркал. Два или три случая през целите тези две години аз не съм искал една стотинка освен заплатите, които са ми дължали", добави настоящият треньор на "Берое".

Той обяви, че е предпочел да не коментира темата "Левски" през това време, нито да съобщава, че е работил без заплата.

"Ти прочете ли някъде, че аз не съм получавал заплата 5 месеца от "Левски"? От всичко прочетено колко пари знаеш, че съм получил? Колко пари искам? Няма какво повече да коментирам. Така съм приел."

В последните месеци спонсорът на "Левски" "Палмс бет" обяви, че е постигнал споразумение с Хубчев. През март адвокатът на треньор Георги Градев размаха пръст на клуба, а само преди няколко дни сините съобщиха, че са получили лиценз за европейските турнири.

Дневник