Националният отбор по волейбол си постави за цел да спечели две победи в предстоящите четири мача в София от Лигата на нациите. България е домакин на двубои от втората седмица в надпреварата, като мачовете ще са в "Арена Армеец".

Воденият от Николай Желязков състав ще играе с Иран във вторник, а след това от петък до неделя ще срещне последователно Австралия, САЩ и Бразилия.

Вниманието е насочено основно върху първите две срещи с надеждата, че ще бъдат спечелени. България до момента е без победа и има нужда да вземе няколко мача, за да запази мястото си в надпреварата.

"Очакванията ми са да направим първата победа. Надявам се на това нещо. Много я желаем. Много тренирахме, много се влагаха момчетата в тренировката и се надяваме да дойде първата победа", каза Желязков.

"Имам желание не само срещу Австралия, но и срещу Иран имаме амбиции да се сборим. Последните два дни имаме срещи със САЩ и Бразилия, ще дадем всичко то себе си. Топка е. Ако се поздравим с две победи и мачовете с Бразилия и Щатите направим нещо повече, ще е супер", добави треньорът.

Към състава се присъедини либерото Владислав Иванов, но центърът Алекс Грозданов отпада заради контузия.

Желязков и волейболистите си пожелаха да получат подкрепа от публиката. "Много се надявам хората да дойдат, публиката да ни подкрепи. Сигурен съм, че ще дадат всичко от себе си момчетата. Смятам, че отборът е различен. В момента разполагаме с млад състав, който трябва да се изгради. Това е бъдещето на българския волейбол", каза Желязков.

България е на предпоследното място с две точки.

Дневник