Колоездачният отбор "Бахрейн Викториъс" съобщи, че хотелът му е бил претърсен от полицията в Копенхаген ден преди началото на Тур дьо Франс. Най-голямото колоездачно състезание започва от датската столица в петък, а претърсването е второ в рамките на седмица за отбора.

В четвъртък сутрин в 5.30 часа местно време полицията в Дания е претърсила стаите на колоездачите и останалия персонал. Също така са били претърсени всички превозни средства на отбора. Нищо обаче не е било иззето.

"След претърсването, което е по инициатива на френската полиция и изпълнено от датските власти, нашият отбор се е фокусирал изцяло върху предстоящото състезание и няма да прави повече коментари", гласи съобщението от "Бахрейн Викториъс".

В началото на седмицата от тима съобщиха, че домовете на колоездачите и на част от персонала са били претърсени.

По време на миналогодишния Тур дьо Франс хотелът, в който отборът беше след един от етапите, беше претърсен от повече от 50 цивилни полицаи във Франция. По-късно беше започната и дисциплинарна процедура за евентуално използване на допинг. До този момент обаче обвинения не са повдигнати.

По време на пресконференция по случай началото на състезанието от отбора отказаха да отговарят на въпроси по темата с претърсването.

Дневник