ЦСКА 1948" победи "Левски" с 1:0 в първия кръг от новия сезон в българското първенство. В един от най-чаканите мачове на старта червените се наложиха на стадиона в Бистрица с поапдение на Георги Русев в 52-ата минута.

Двубоят беше официален дебют за Любослав Пенев начело на червените, който пое отбора през лятната пауза.

Успехът е ценен и поради факта, че "ЦСКА 1948" игра с човек по-малко от 45-ата минута. Това се случи заради втори жълт картон на защитника Стефан Цонков.

На трибуните на стадиона в Бистрица бяха кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов, както и Стойчо Младенов, който преди няколко месеца водеше ЦСКА.

В хода на двубоя "Левски" отправи само един точен удар, като не успя да създаде чисто голово положение. Подобно на контролните мачове, когато треньорът Станимир Стоилов имаше големи забележки, съставът имаше големи резерви. Единствено в началото на двубоя Роналдо удари греда след изстрел с глава.

Въпреки че бяха с 10 човека в началото на втората част "ЦСКА 1948" стигна до гол. Октавио изведе Марио Топузов отляво, той намери Русев, а фланговият играч реализира срещу Николай Михайлов - 1:0.

До края на двубоя "Левски" потърси промяна, но не застраши сериозно Даниел Наумов с изключение на далечен удар от централния бранител Хосе Кордоба. В добавеното време сините искаха и дузпа за игра с ръка на футболист в червено.

В друг мач от програмата на първия кръг "Локомотив" (Пловдив) победи "Пирин" с 2:1.

Дневник