"Лудогорец" играе с "Шамрок роувърс" в опит да направи втора успешна стъпка в Шампионската лига. Българският първенец е домакин на срещата от втория квалификационен кръг в надпреварата, като мачът е в 20.45 ч.

В Разград тази вечер "Лудогорец" ще търси своята победа №40 в Европа. След двата успеха срещу "Сутиеска" в предния кръг отборът e спечелил 21 мача в Шампионската лига и 18 в Лига Европа от общо 115 срещи.

Преодоляването на ирландския съперник ще отвори вратите пред "Лудогорец" за участие в Европа и през есента.

При краен успех срещу "Шамрок роувърс" "Лудогорец" ще играе с "Динамо" (Загреб) или "Шкупи" от Северна Македония. Треньорът Анте Шимунджа обаче отказа да обсъжда темата преди отборът да е постигнал целта си.

"Има голяма разлика между "Шамрок" и "Сутиеска" (съперникът, който "Лудогорец" вече преодоля). Играят в различни системи. Много са агресивни у дома с много играчи напред и трима отзад. Те ротират много в атакуващата част на играта. Ние трябва да се адаптираме, но също така ще се опитаме да наложим нашия стил на игра", каза Шимунджа.

"Знаем, че "Шамрок" е по средата на сезона, но сме ги анализирали и знам тяхната стратегия, когато играят у дома или като гост. Те ще бъдат агресивни, подготвяме се за предизвикателството и трябва да бъдем на високо ниво, за да се справим", заяви словенският специалист.

Дневник