"Лудогорец" направи важна крачка към преминаване на втория квалификационен кръг в Шампионската лига след убедителна победа над "Шамрок" с 3:0. Шампионът на България се наложи категорично над този на Ирландия и не позволи на съперника си вземе нещо от двубоя в Разград.

Пиерос Сотириус вкара два гола в 26-ата и 35-ата минута. Третият гол беше дело на Игор Тиаго в добавеното време.

С победата "Лудогорец" на практика си осигури класиране към третия кръг.

Треньорът на българският шампион Анте Шимунджа заложи на всичко най-добро с изключение на Кирил Десподов. Националният футболист, който лекуваше контузия, беше на пейката. От първите минути футболистите в зелено разиграваха по-дълги, докато съперникът от Ирландия търсеше дългите подавания.

След няколко неуспешни опита, в 25-ата минута Сотириу вкара в ирландската врата. Кипърецът засече центриране на Каули Оливейра, изпреварвайки защитник на гостите, като се разписа с глава.

В 35-ата минута Сотириу отбеляза втори гол, който падна, след като беше изпуснат от защитата.

С два гола аванс "Лудогорец" нямаше големи проблеми да контролира двубоя след почивката. Тогава и темпото на игра спадна, но българският първенец беше малко по-настоятелен. Въпреки направените промени в добавеното време падна трети гол, с който успехът беше затвърден.

Дневник