"Ботев" (Пловдив) записа нулево равенство с "Апоел" (Никозия) в първия си мач от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите. Интересните положения на "Васил Левски" бяха през първото полувреме, а след почивката головите възможности намаляха значително.

Мачът в София беше предшестван от инциденти с привърженици на двата отбора, като има задържани запалянковци.

Първите две положения бяха за "Апоел", като Далцио Гомес и Теодору не успяха да вкарат. След това Кингсли Сарфо стреля от разстояние, но Ханкич спаси.

Веднага след това Дилан Мертенс прати далечно подаване към Джеймс Ето'o, който овладя на гърди между двама защитници на съперника и стреля от границата на наказателното поле, но Хосе Анхел Креспо блокира удара му.

В 39-ата минута вратарят на Ботев Ханкич отново бе тестван от далечна дистанция. Този път капитанът на гостите Лукас Соуса нанесе плътен изстрел от около 25 метра, но австрийският страж на "канарчетата" се намеси.В края на първата част "Ботев" имаше две възможности. След грешка на "Апоел" Мохамед Брахими излезе сам срещу Белец, излъга го, но си поведе силно топката и тя излезе в аут. В последните секунди Емануел Току се пребори със защитник, но от добра позиция стреля над вратата.

След почивката голови положения почти нямаше. Вторият мач е на 28 юли от 20.00 часа в Никозия. Победителят ще играе с "Кизилжар" (Петропавловск) от Казахстан или с хърватския "Осиек".

Дневник