Ръководството на "Славия" разпространи позиция, с която отхвърля молбата на "Левски" мачът между двата отбора от третия кръг в Първа лига да бъде отложен. Преди два дни сините входираха молба до Спортно-техническата комисия на БФС срещата да се отложи за по-късна дата заради голям брой контузени.

По програма двубоят е на 24 юли (неделя) от 21 часа на стадиона на белите. Срещата е между двата мача на "Левски" с ПАОК в Лигата на конференциите. Сините имат аванс от 2:0 след първия двубой.

"ПФК Славия не приема предложението на ПФК Левски София за отлагане за неопределено време и намира за неоснователни посочените в предложението причини "участиe на отбора в европейските клубни турнири и наличието на контузени футболисти в представителния отбор", пишат белите до СТК.

От "Славия" уточняват, че в "Левски" са били наясно с датите на европейските турнири още от началото на годината, а от средата на юни са знаели програмата и за първенството.

"Писма и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. От ПФК Левски поискаха промяна едва три денонощия преди обявения ден и час на мача".

Клубът добавя, че приемане на молбата на "Левски" "ще бъде в ущърб на нашия отбор и клуб, защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма на футболистите".

"Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват", завършват от "Славия".

Дневник