Барселона" победи големия си съперник "Реал" (Мадрид) с 1:0 в приятелски мач, игран в Невада. Двата големи испански клуба се срещнаха преди началото на сезона, като двубоят предизвика много голям интерес.

Единственият гол вкара Рафиня в 27-ата минута.

Бразилецът, който е ново попълнение за каталунците, отбеляза с хубав изстрел с левия крак, след като се възползва от грешка на защитник в бяло.

За 90 минути "Реал" не успя да отправи нито един точен удар, докато преди паузата "Барселона" игра много по-активно. Тогава на терена беше Роберт Левандовски, който постоянно застрашаваше вратата на "Реал".

Успехът на каталунците можеше да бъде и по-убедителен, но Тибо Куртоа се отчете с редица спасявания.

Шави Ернандес заложи на голяма част от основните си футболисти преди почивката, докато Карло Анчелоти пусна през второто полувреме Лука Модрич, Каземиро и Тони Крос. Капитанът на "Реал" Карим Бензема не игра.

В друг приятелски мач, също игран в САЩ "Манчестър сити" победи "Байерн" (Мюнхен) с 1:0. Шампионът на Англия стигна до успеха с попадение на Ерлинг Холанд в 12-ата минута.

"Арсенал" разгроми "Челси" с 4:0 в Орландо. Габриел Жезуш, Мартин Йодегор, Букайо Сака и Самбо Локонга вкараха за "артилеристите".

Дневник