Григор Димитров е готов да се завърне на корта след контузията, която го извади от "Уимбълдън". Българският тенисист ще играе във Вашингтон, а преди надпреварата обясни през какво е преминал.

"Взех си кратка почивка, може би първата от доста време насам. За съжаление "Уимбълдън" приключи негативно за мен с контузия. Затова исках да си взема малко време, важно е да слушаш повече тялото си. Исках да се отърся от негативните мисли и да ги превърна в позитивни", каза Димитров в чат в "Инстаграм" преди турнира във Вашингтон.

Надпреварата от АТП 500 сериите ще бъде първа за българина на твърди кортове от серията турнири, които са подгряващи преди US Open.

Най-добрият резултат на Димитров във Вашингтон е четвъртфианал през 2013 г.

"Чувствам се много добре и сега съм готов да започваме отново", каза още Димитров и затвърди позитивната си нагласа, след като отговори на въпрос дали най-силните резултати в кариерата му още не са дошли: "Най-доброто тепърва предстои. Винаги".

По отношение на конкуренцията в тениса Димитров очаква много интересни години.

"Мисля, че се намираме в много вълнуващ период за тениса. Има толкова талантливи млади играчи, които са интересни за гледане. Играе се все по-бързо, всички стават много бързи. Очаквам много обрати в следващите години", каза още Димитров.

В момента българинът е 18-и в световната ранглиста.

Дневник