Двукратният шампион от турнира по тенис в София Яник Синер обяви, че ще участва в надпреварата и тази година. Десетият в световната ранглиста каза, че "София оупън" заема специално място в сърцето му.

"Тук спечелих първата си АТП титла и я защитих миналата година. Така че през 2022 година ще опитам да направя хеттрик. Към всички фенове на тениса в България - развълнуван съм да играя отново пред вас и очаквам с нетърпение да чуя как ме подкрепяте. Да се връщам в София винаги ще бъде специално за мен", заяви Синер, който вече има общо пет титли в кариерата си и е най-младият с такова постижение от Новак Джокович през 2007 г.

През 2020 г. италианецът стана първият тенисист, роден през 2001 г., спечелил титла от турнирите на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Миналата година той се превърна в най-младия шампион на турнир от категория АТP 500 след успеха си във Вашингтон. По-късно стана първият тенисист, роден след 2000 г., който влезе в топ 10 в света.

Участието си в "София оупън" потвърди и другият финалист от миналогодишния турнир в София - Гаел Монфис.

Надпреварата ще се проведе от 25 септември и 2 октомври в "Арена Армеец". Билетите са в продажба, като в следващия месец има намаление от 20% за индивидуалните билети за финалните четири дни (29 септември - 2 октомври), както и за пакетните билети.

Билетите са за три категории места в залата. За първите четири дни от турнира цената е еднаква за всички места, като закупилите по-рано ще имат възможност за по-добър избор на места. Купуването на пакетен билет за вторите четири дни осигуряват безплатно посещение на мачовете от първите четири дни (цените са от 230 лева, 320 лева и 400 лева, като с отстъпката до 28 август цената е съответно 184 лева, 256 лева и 320 лева).

Дневник