Равенство в Солун класира "Левски" в третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Сините завършиха 1:1 срещу ПАОК, което се оказа достатъчно гръцкият тим да бъде отстранен с общ резултат 3:1.

След като играха отлично в София футболистите на Станимир Стоилов направиха и много силно първо полувреме на стадион "Тумба". Въпреки изпълнените трибуни, играчите в синьо не трепнаха, а освен това дори успяха да поведат.

Роналдо беше точен в 25-ата минута. ПАОК изравни след почивката с попадение на Тиаго Данташ.

Домакините от Гърция завършиха мача с девет души, след като червени картони получиха Дъглас Аугугто и капитанът Виейриня.

Станимир Стоилов не направи нито една промяна в състава си от победата в София с 2:0. "Левски" играше организирано и не оставяше никакви празни пространства за домакините. Футболистите в синьо разчитаха на контраатаки или дълги подавания към Уелтон и Роналдо.

В 25-ата минута именно Роналдо се възползва от груба грешка на Лефтерис Лирацис, който върна топката слабо към вратаря си. Бразилецът пресече подаването и реализира на празна врата.

Преди почивката ПАОК нямаше чисто положение и нито веднъж не застраши Николай Михайлов. Ситуацията малко се промени през втората част. С направените смени ПАОК заигра по-агресивно, а освен това изравни в 56-ата минута. Тогава Филип Кръстев загуби топката елементарно, тя стигна до Данташ, а той без проблем преодоля Михайлов - 1:1.

Въпреки това "Левски" не се пречупи и показа по-здрави нерви. Вместо това домакините се поддадоха на напрежението, като Аугусто получи втори жълт картон след наруешение в центъра на терена. В 80-ата минута Виейриня също се изпусна нервите и после продължи да репликира съдията, за което беше изгонен.

В края на мача "Левски" изпусна и златен шанс да победи, когато Уелтон би в аут сам срещу вратаря.

Дневник