Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов определи денят на отстраняването на ПАОК за исторически. Сините направиха 1:1 в Солун и се класираха за третия предварителен кръг в Лигата на конференциите.

"Успяхме да върнем европейското поведение на "Левски" на терена като игра и стил", заяви Стоилов.

"Поздравявам всички левскари. В този мач смятам, че играчите повече мислиха да продължим отколкото да търсим победата изцяло. ПАОК имаше инициативата. Искахме да ги притиснем, но явно напрежението ни принуди. Нямахме никакви проблеми във фаза защита. Голът им беше малко щастлив. Като погледнем двата мача, елиминацията е заслужена", каза треньорът.

Според него съперникът донякъде е подценил "Левски". "Вярваха, че много лесно се връщат два гола. Това са проблеми, които те ще си решават. ПАОК са прекрасен отбор с чудесен треньор. Щастлив съм за клуба феновете и играчите. Изживяхме много в последните десет месеца. Откъм футбол върнахме надеждата".

"Аз съм реалист, защото знам, че в следващия кръг, който и да е противникът, ще трябва да атакуваме, а там все още имаме проблеми", добави Стоилов.

Следващият съперник на "Левски" ще е малтийският "Хамрун спартанс", който отстрани "Вележ" след две победи с по 1:0.

Собственикът на "Левски" Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков се присъединиха към мнението, че продължаването е заслужено. Сираков призова да не се изпада в крайна еуфория и каза, че отборът е още в началото на развитието си. "Дали "Левски" отива в друга орбита? Не е друга орбита, да не правим такива изказвания. Отстранихме клуб, който е светлинни години пред нас", каза Ивков.

Дневник