"Ботев" (Пловдив) направи треньорска смяна още в началото на сезона. Азрудин Валентич вече няма да бъде начело на отбора след трите загуби в Първа лига и отпадането от Лигата на конференциите.

Въпреки това босненецът ще бъде стратегически съветник на собственика Антон Зингаревич, като целта е да помага за "подобряване на спортното развитие на клуба", съобщават жълто-черните.

Треньорът на втория отбор Артур Ованесян ще води "Ботев" в мача с "Локомотив" (София). В последните дни имаше информации, че начело на състава от Пловдив може да се завърне Николай Киров.

Валентич, който стана треньор на "Ботев" миналата година и изведе отбора до бронзовите медали, заяви по-рано в петък, че е усетил липсата на подкрепа от привържениците, както и липса на качествени трансфери през лятото.

"Разочарован съм, защото не успяхме да привлечем качествени състезатели през трансферния прозорец и не реагирахме достатъчно добре на загубата на Тодор Неделев заради контузия. Платихме много висока цена за това", каза Валентич при връщането от Кипър след загубата от "Апоел" (Никозия), цитиран от БТА.

"Откакто дойдох в "Ботев", се чувствам самотен и това изстисква енергията ми. Феновете не оценяват това, което постигнахме миналия сезон", добави той.

Часове след това беше цитиран от сайта на "Ботев" да казва, че със Зингаревич са взели "обмислено и балансирано решение" да освободи треньорския пост. "От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора. В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само "Ботев", добави Валентич.

Дневник