Първият мач не решава нищо, но една победа може да бъде много от полза" - това каза треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа преди двубоя с "Динамо" (Загреб) в третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Българският тим приема хърватския си съперник във вторник (2 август) от 20.45 часа на стадиона в Разград.

"Очаквам труден мач, да има висока концентрация и всички футболисти да са готови да се жертват за успеха, към който се целим. Това ще бъде първият голям тест за нас, "Динамо" е сред водещите отбори на Балканите, състав с много качество. Ние знаем срещу кого се изправяме, уважаваме съперника, но се надявам нашите качества да надделеят", каза Шимунджа на пресконференция.

Словенският треньор обяви, че отборът му няма да подцени "Динамо", въпреки че хърватите срещнаха големи проблеми с шампиона на Северна Македония "Шкупи": "Това са квалификации, играеш срещу шампионите на различните страни. Няма да ги подценим, нито мисля, че това ще се отрази."

Шимунджа говори и за Пиерос Сотириу, който е пред трансфер в Япония, но ще играе в мачовете с "Динамо". "Пиерос е професионалист, позитивно е настроен и иска да играе. В живота на един футболист могат да се случат много неща."

Дневник