Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще продължи да се състезава още две години. Това стана ясно, след като беше обявено привличането му в отбора на "Астън Мартин" с договор до 2024 г.

Испанецът ще замени Себастиан Фетел, който прекратява кариерата си след края на сезона.

"Все още имам глад и амбиция да се боря за първите места и да съм в челото. "Астън Мартин" притежава енергията и отдадеността да печели и това е един от най-вълнуващите отбори във Формула 1", каза Алонсо и обяви, че нито един друг отбор "няма по-добра визия за бъдещето".

В момента 41-годишният испанец се състезава за "Алпин", като подписа с този отбор през 2021-а след тригодишна пауза от спорта.

Световният шампион за 2005 и 2006 г. ще кара за шести различен отбор в кариерата си, като е бил състезател на двата най-успешни - "Ферари" и "Макларън". Алонсо кара своя 19-ти сезон във Формула 1, а през 2023 г. ще подобри рекорда на Кими Райконен, Михаел Шумахер и Рубенс Барикело.

До края на настоящия сезон Алонсо ще излезе еднолично начело и в класацията за най-много стартове, като дотук е с 346, на три зад Райконен.

Дневник