Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов каза, че благодарение на спортните резултати и подкрепата на привържениците и спонсори се върви в правилна посока и финансовото състояние се подобрява. Той посочи, че в клуба не влизат "случайни пари".

"Футболистите създадоха бизнес проекта "Левски". Откакто съм аз (в "Левски") вече близо година, не е изпратен нито един лев и не е пристигнало нищо случайно, както преди се говореше - този е изпратил, онзи е изпратил. "Левски" може да се гордее, че е един от клубовете, който привлича приходи и сам си оправя ангажиментите", каза Стоилов.

Думите му идват дни след интервю, в което посочи, че "Левски" върви към фалит, ако не намери решения на проблемите си". Сега той заяви, че задълженията се чистят, включително има плащания към Националната агенция за приходите. Според него обаче предстоят трудности, които трябва да бъдат посрещнати.

Стоилов говори преди мача с "Лудогорец" за Суперкупата. По думите му в последната година "Левски" е станал привлекателен с представянето си и винаги създава шоу, за което е нормално да получава приходи.

"Наясно сме със силата на нашия противник и че са хегемон, но за нас е по-важно как ще играем ние. Двата отбора няма какво да губят, тъй като спечелиха това, което искаха през миналия сезон. Това е просто венец", каза Стоилов.

Дневник