Серена Уилямс отложи сбогуването си с големия тенис, след като постигна втора поредна победа на US Open. Носителката на 23 титли от Големия шлем достигна до третия кръг в Ню Йорк след блестяща победа над втората в световната ранглиста Анет Контавейт - 7:6 (4), 2:6, 6:2.

Двубоят на централния корт "Артър Аш" продължи 2.29 часа.

Американката, която ще навърши 41 години в края на месеца, обяви, че обмисля оттегляне след надпреварата в Ню Йорк. Тя не е достигала до трети кръг в турнирите от Шлема от миналогодишното си участие на "Ролан Гарос", след което последва пауза от една година без мачове.

"Не бързам за никъде, пошегува се Уилямс след срещата. Мисля, че съм запазила още малко енергия и сили. Да играя тенис е нещото, което умея най-добре, вярно е, че нямах много мачове напоследък, но тренирах добре и се чувствам отлично."

В следващия кръг Уилямс ще срещне Айла Томлянович, която е №46 в света. Представителката на Австралия стигна до трети кръг след победа над Евгения Родина от Русия в три сета.

От надпреварата отпадна миналогодишната финалистка Лейла Фернандес (Канада). Тя загуби в два сета 3:6, 6:7 (3) от Людмила Самсонова. Четири от поставените се класираха за трети кръг: Кори Гоф, Мадисън Кийс, Вероника Кудерметова и Каролин Гарсия.

При мъжете шампионът Даниил Медведев продължава уверено към трети кръг, без да загуби сет. Световният №1 победи Артур Риндеркнех от Франция с 6:2, 7:5, 6:3 за два часа и 13 минути.

Една от изненадите в мъжката схема е отпадането на шестия поставен Феликс Оже-Алиасим. Канадецът загуби от британския талант Джак Дрейпър (53-и в света) с 4:6, 4:6, 4:6.

Напред продължават Ник Кириос, както и седмият в световната ранглиста Каспер Рууд.

Дневник