Григор Димитров отпадна във втория кръг на US Open. Българският тенисист загуби с 6:7 (5), 5:7, 3:6 от американеца Брандън Накашима.

Двамата изиграха два много оспорвани сета, в които победител стана 69-ият в света. Димитров допусна много непредизвикани грешки (41 срещу 27), а сервисът му не беше на нивото от първия мач.

Първият сет вървеше добре за българина, който печелеше убедително сервис-геймовете си. Успоредно с това той стигна до три възможности за пробив, две от които последователни при 40:15 в осмия гейм, но не се възползва.

Тайбрекът беше изпълнен с минипробиви, като Димитров спечели само едно от шест разигравания при свой сервис и това се оказа решаващо.

Вторият сет също вървеше равностойно, но точно преди да се стигне до нов тайбрек, Накашима проби и увеличи преднината си в мача.

Българският тенисист изпусна възможност за пробив в първия гейм на третия сет. След това съперникът му го притисна и след няколко опита стигна до много важен пробив в шестия гейм, което му отвори вратите към победата.

Дневник