Шампионът на Италия "Милан" победи големия си съперник "Интер" с 3:2 в градското дерби на Милано от петия кръг в Серия А. Сблъсъкът на "Сан Сиро" предложи интригуващи моменти, пет гола, пропуски и много нерви.

"Милан" успя да обърне резултата по впечатляващ начин. Марсело Брозович откри за "Интер" в 21-ата минута, но само седем по-късно Рафаел Леао изравни. След почивката именно Леао беше в основата на всичко по-интересно.

В 54-ата минута той асистира на Оливие Жиру за второто попадение, а шест минути по-късно португалецът с отлична самостоятелна игра реализира за 3:1.

Последва много силен период за "Интер", който намали в 67-ата минута с попадение на Един Джеко. След това обаче защитата на "Милан" издържа.

Това е първи път от 2011 г., в който "Милан" печели две поредни дербита с големия си съперник. "Росонерите" нямат загуба от началото на сезона, като са с три победи и две равенства. С 11 точки тимът води с една точка пред "Аталанта". "Интер" е пети с девет точки и вече има две поражения.

Дневник