Седем дебютанти попаднаха в списъка на националния селекционер по футбол Младен Кръстаич за мачовете в Лигата на конференциите. България се изправя срещу Гибралтар (23 септември) в Разград и Северна Македония (26 септември) като гост, а това ще са първите двубои на сърбина начело на националите.

В списъка му са повикани бранителят на ЦСКА Християн Петров (20 г.), Илия Груев, който дебютира за "Вердер" в Бундеслигата, както и Никола Илиев, играещ за втория отбор на "Интер".

Останалите дебютанти са Иван Йорданов от "Лудогорец", Марин Петков от "Левски", Георги Русев от "ЦСКА 1948", Матео Стаматов от руския "Оренбург", както и Йоан Стоянов, който играе за "Апоел" (Беер Шева).

В отбора се завръща вратарят на "ЦСКА 1948" Даниел Наумов, който обяви, че не е викан от предишния селекционер Ясен Петров, заради лично отношение от човек от щаба му. Друг, който попада в тима след дълга пауза е Янис Карабельов от унгарския "Кишварда".

Кръстаич не е повикал Николай Михайлов от "Левски", както и други от опитните като Георги Миланов и Георги Костадинов. Голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев (9 попадения) също не е в списъка.

Списък за мачовете с Гибралтар и Северна Македония
Вратари: Даниел Наумов (ЦСКА 1948), Светослав Вуцов (Славия), Иван Дюлгеров (Черно море).
Защитници: Валентин Антов (Монца), Петко Христов (Специя), Пламен Гълъбов (Макаби Нетаня), Християн Петров (ЦСКА), Виктор Попов (Черно море), Иван Турицов (ЦСКА), Антон Недялков (Лудогорец), Матео Стаматов (Оренбург).
Полузащитници и нападатели: Илия Груев (Вердер), Иван Йорданов (Лудогорец), Янис Карабельов (Кишварда), Филип Кръстев (Левски), Илиян Стефанов (Левски), Никола Илиев (Интер), Марин Петков (Левски), Йоан Стоянов (Апоел Беер Шева), Георги Русев (ЦСКА 1948), Кирил Десподов (Лудогорец), Радослав Кирилов (ЦСКА 1948), Мартин Минчев (Спарта Прага).

Дневник