Три от фаворитите в Шампионската лига "Реал" (Мадрид), ПСЖ и "Манчестър сити" започнаха с победи участието си в турнира през този сезон. Европейският шампион "Реал", който започва защита на трофея с мисъл за 15-а купа, се справи със "Селтик" в мач от F.

В гостуването си в Глазгоу белите спечелиха с 3:0 с три попадения след почивката. Винисиус Жуниор и Лука Модрич се разписаха в рамките на четири минути между 56-ата и 60-ата, а Еден Азар добави трети гол в 77-ата.

Единственият проблем за "Реал" беше контузия на Карим Бензема, който напусна терена в 30-ата минута.

В среща от група G отново като гост "Манчестър сити" разгроми "Севиля" с 4:0. Ерлинг Холанд продължи отличното си представяне от началото на сезона и се разписа два пъти - в 20-ата и 67-ата минута. По веднъж се разписаха Фил Фоудън (58') и Рубен Диаш (90+3).

В група Н играха фаворитите ПСЖ и "Ювентус", като на своя "Парк де Пренс" парижани спечелиха с 2:1. Килиан Мбапе отбеляза два гола в 5-ата и 22-ата минута, но през втората част "бианконерите" опитаха да обърнат. Уестън Макени се разписа веднъж в 53-ата минута.

Голямата изненада в деня поднесе "Динамо" (Загреб), който на своя терен победи "Челси". Хърватският шампион спечели с 1:0 с попадение на Мислав Орсич още в 13-ата минута. В хода на двубоя на "Максимир" домакините удариха и греда.

Дневник