Каролин Гарсия е на полуфинал на US Open след наглед рутинна победа над Кори Гоф - 6:3, 6:4. Французойката обаче се справи и с публиката в Ню Йорк, която има своята нова любимка в лицето на 18-годишната американка.

Считана за наследник на Серина Уилямс, младата Коко влезе смело в осемте най-силни на турнира, но срещна тенисистката в най-добра форма в WTA тура.

Гарсия спечели титлата в Синсинати преди US Open, а тази сутрин взе победа №13 поред. И още не е дала сет на съперничките в надпреварата, последна за годината в Големия шлем.

Чака я среща на полуфинала с Онз Жабур, която стана първата състезателка от Африка, дотсигнала този етап на турнира в Ню Йорк. Тунизийката се наложи с 6:4, 7:6 над Айла Томлянович от Австралия, която пък бе елиминирала Серина, с което сложи край на кариерата на легендата по-рано в турнира.

Министърът на щастието - така наричат Жабур в родината, като тя е много повече от спортна звезда. Отново се очаква милиони да се съберат пред телевизорите за полуфинала срещу Гарсия, а властите са доволни, въпреки че това едва ли се отразява добре на работоспособността на населението...

Другата полуфинална двойка ще се определи от мачовете Каролина Плишкова - Арина Сабаленка и Ига Швьонтек - Джесика Пегула.

Световната №1 Швьонтек грейна на мегапостери насред "Таймс Скуеър" във вторник вечер, което не се бе случвало отдавна с тенисистка от женския тур.

Дир.бг