Лудогорец" започна с победа участието си в групите на Лига Европа, след като надви "Рома" с 2:1 в Разград. Българският шампион се справи с носителя на отличието в Лигата на конференциите по изключително драматичен начин с победно попадение в 88-ата минута.

Каули Оливейра изведе "Лудогорец" напред в 72-ата минута след хубава атака на българския тим. Четири минути преди края "Рома" изравни с гол на Елдор Шоморудов.

В 88-ата минута Нонато, който направи дебют за "Лудогорец", влизайки от пейката, вкара много ценно попадение.

Българският тим започна шесто поредно участие в групите на Лига Европа. В последните два сезона "Лудогорец" завършваше последен в групата си, като не успя да вземе и нито една победа. Успехът над "Рома" е първи за "Лудогорец" в групите на Лига Европа от октомври 2019 г., когато бяха победени ЦСКА (Москва) и "Ференцварош". Последваха 18 мача без успех за тима от Разград.

В друга среща от група С "Бетис" победи ХИК (Хелзинки) с 2:0 като гост.

През първото полувреме очаквано инициативата беше в "Рома". Отборът, воден от Жозе Моуриньо нападаше по-често.

В четвъртата минута Кирил Десподов даде хубаво подаване към Бърнард Текпетей, който беше сам, но не успя да стигне до топката, за да я засече.


След 20-ата минута "Рома" се насочи по-трайно в атака. Преди почивката италианският отбор имаше няколко последователни възможности, но не стигна до гол. В 35-ата минута Серджо Падт спаси след удар на Лоренцо Пелегрини. Последва ъглов удар, след който Джанлука Манчини стреля, но улучи греда.

След почивката ситуацията не се промени коренно, като "Рома" атакуваше повече, а "Лудогорец" опитваше повече контраатаки. Първият точен удар за българския шампион дойде в 60-ата минута, когато Якуб Пьотровски стреля слабо в ръцете на вратаря.

Няколко пъти "Рома" стигаше близо до вратата на Серджио Падт, но не успя да завърши с удар или последният пас беше неточен. Вместо това в 72-ата минута Пьотровски намери Каули и той вкара, след като си освободи пространство.


Последва пропуск на Бърнард Текпетей, който от малък ъгъл прати топката в аут.

В 86-ата минута резервата на "Рома" Шоморудов изравни резултата, но отговорът на "Лудогорец" не закъсня и дебютантът Нонато реализира две минути по-късно, за да донесе победата на българския тим.

Дневник