Кристиано Роналдо се завърна в титулярния състав на Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" не успяха да спечелят първия си мач в Лига Европа, отстъпвайки с 0:1 на Реал Сосиедад. За баските това е исторически първи успех срещу този съперник, а това, че бе завоюван на "Олд Трафорд", вероятно ще направи испанците от Сан Себастиан дори още по-щастливи.

Срещата се проведе часове след смъртта на Кралица Елизабет II, като стана ясно, че домакините са се консултирали с Футболната Асоциация на Англия и УЕФА относно изиграването на двубоя, който започна с минута мълчание. Като цяло атмосферата бе минорна, на стадиона нямаше никаква музика, а и двата отбора излязоха с черни ленти на екипите си.

Лисандро Мартинес, който досега в Премиър лийг бе абсолютна величина в защитата на своя тим, направи дузпа в 59-ата минута, като около нея останаха известни съмнения, но в крайна сметка съдиите я отсъдиха. Брайс Мендес се нае с изпълнението и не разочарова доста сериозната група фенове на "чури урдин" по трибуните на "Театъра на мечтите".

Роналдо все пак се прояви, реализирайки с глава преди почивката, но бе разочарован от това, че попадението му бе отменено заради засада. Португалецът игра в турнир, различен от Лига Европа, за първи път от 2002 година насам. При последното си участие във втората по сила надпревара на континента, той все още бе тийнейджър и футболист на Спортинг (Лисабон).

Следващата седмица Юнайтед гостува на Шериф (Тираспол), a срещата с Кристъл Палас през уикенда е под въпрос заради кончината на Кралицата. Вероятно в петъчния ден ще има повече яснота относно това какво ще се случи в близките дни с програмата на английския футбол.

Останалите резултати от Лига Европа:

Група Е: Омония (Никозия) - Шериф 0:3

Група F: Лацио - Фейенорд 4:2, Щурм (Грац) - Мидтиланд 1:0

Група G: Фрайбург - Карабах 2:1, Нант - Олимпиакос 2:1

Група H: Ференцварош - Трабзонспор 3:2, Цървена звезда - Монако 0:1

Дир.бг