Михаела Стоичкова, която е дъщеря на Христо Стоичков, ще бъде новият директор на Българската професионална футболна лига (ПФЛ). Това съобщиха от организацията, като добавиха, че Стоичкова ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения.

Тя е назначена на поста след покана на новия шеф на ПФЛ Атанас Караинов.

"Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето", гласи съобщението на Стоичкова.

"Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион".

От ръководството на ПФЛ футболна лига допълниха, че екипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец. Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия.

Дневник