Три мача от предстоящия осми кръг във Висшата лига през този уикенд са отложени заради погребението на кралица Елизабет Втора. Отложени са двубоите "Челси" - "Ливърпул", "Манчестър юнайтед" - "Лийдс", както и "Брайтън" - "Кристъл Палас".

За срещата между "Брайтън" и "Кристъл Палас" вече имаше информация, че няма да се играе заради протест на протест на железопътни работници.

Всички останали мачове в уикенда 16-18 септември обаче ще се играят. Висшата лига отложи всички двубои от седмия кръг в знак на уважение към Елизабет Втора, която почина на 8 септември. Погребението на кралицата ще бъде на 19 септември.

"След задълбочени консултации с клубове, полиция, местни групи за съвети по безопасността и други съответни органи, нямаше друг вариант, освен да отложим трите мача. За мачовете, които се играят по време на периода на национален траур, почитта към кралицата ще бъде отдадена на стадионите във Висшата лига", гласи съобщение на Лигата.

По-рано през деня стана ясно, че двубоят в Лига Европа между "Арсенал" и ПСВ (Айндховен), който трябва да се проведе на 15 септември, е отложен.

Дневник