Два месеца, след като смени "Байерн" за "Барселона" Роберт Левадновски отново ще играе в Мюнхен, този път с екипа на новия си отбор. Днес от 22 часа на "Алианц Арена" баварците приемат каталунския си съперник в двубой от група С на Шампионската лига.

Срещата ще бъде предавана пряко по Макс Спорт .

За среща на Левандовски с "Байерн" се говори още от жребия, който събра двата тима в една група.

Полякът прекара в Мюнхен осем години, като вкара 344 гола във всички турнири и спечели осем пъти титлата в Бундеслигата. Той премина в "Барселона" за 50 млн. евро, но раздялата беше белязана от остри думи към част от ръководството. Левандовски подчерта добрите си отношения с бившия си треньор Юлиан Нагелсман и останалите футболисти.

Двубоят тази вечер е чакан с още по-голям интерес, тъй като и двата тима спечелиха на старта. Каталунците разгромиха "Виктория" (Пилзен) с 5:1 и хеттрик на Левандовски, а баварците победиха "Интер" с 2:0. Полякът бързо се вписа в новия си тим и за шест мача във всички турнири вече има девет попадения.

"Призовавам феновете да не освиркват Левандовски, дано го посрещнат добре. Вярвам, че може да играе на високо ниво още няколко години, както го прави досега. Ние ще трябва да помислим как да го спрем. Не мисля, че Шави е направил нещо специално, просто Роберт пасна добре в схемата и се разбира отлично с другите нападатели", каза Нагелсман.

Двата отбора се срещат във втори пореден сезон и за трети път в последните четири години в Шампионската лига. Преди година "Байерн" победи два пъти с по 3:0.

"Барселона" няма победа в Мюнхен, а преди срещата беше припомнено, че през 2020 г. каталунците загубиха с 2:8 през 2020 г.

"Не бих нарекъл това място къща на ужасите. Това е просто стадионът на Байерн. Виждам съм и двете страни на монетата - бил съм ги с много и съм падал от тях с много. Никога обаче не сме печелили на техния терен и това е доказателство колко е трудно да ги надвиеш като гост. Ние обаче сме оптимисти", каза Шави преди двубоя.

От другите мачове в програмата с голям интерес е чакан двубоят "Ливърпул" - "Аякс" от група А. Червените загубиха тежко с 1:4 при гостуването на "Наполи" преди седмица, докато нидерландският шампион разгроми "Рейнджърс" с 4:0.

Телевизионна програма
От 19.45 ч.
"Спортинг" (Лисабон) - "Тотнъм", пряко по Макс Спорт 3
"Виктория" (Пилзен) - "Интер", пряко по Макс Спорт 4

От 22 ч.
"Байер" (Леверкузен) - "Атлетико" (Мадрид), пряко по Макс Спорт 1
"Марсилия" - "Айнтрахт" (Франкфурт), пряко по Макс Спорт 2
"Байерн" (Мюнхен) - "Барселона", пряко по Макс Спорт 3
"Ливърпул" - "Аякс", пряко по Макс Спорт 4

Дневник